Στην Σχολή Προπονητών Α’ κατηγορίας, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε μια ομάδα εξαιρετικών καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί μας διακρίνονται για την απόδοσή τους στον εκπαιδευτικό χώρο και την μεγάλη εμπειρία τους. Με την ποικιλία των γνώσεών τους και την αγάπη τους για την εκπαίδευση, θα σας καθοδηγήσουν και θα σας εμπνεύσουν για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας ως προπονητές.

Οι διακεκριμένοι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν στην Σχολή Προπονητών Α΄ κατηγορίας είναι οι κάτωθι:

Γεώργιος Γρούϊος

Καθηγητής ΑΠΘ

Είναι Καθηγητής Κινητικής Συμπεριφοράς και Διευθυντής στο Εργαστήριο Κινητικής Συμπεριφοράς και Προσαρμοσμένης Φυσικής Δραστηριότητας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα τα τελευταία χρόνια εστιάζονται στα γνωστικά πεδία της κινητικής συμπεριφοράς, της νευροψυχολογίας και της εξελικτικής ψυχολογίας. Έχει δημοσιεύσει/ανακοινώσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα και έγκριτα διεθνή επιστημονικά έντυπα και συνέδρια, αντίστοιχα. Στα πορίσματα των εργασιών αυτών αναφέρεται εκτενώς η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Διετέλεσε/διατελεί πρόεδρος/μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, εκδότης/κριτής ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων διεθνών επιστημονικών περιοδικών και διευθυντής/διδάσκων προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων σπουδών ελληνικών, ευρωπαϊκών και βορειοαμερικανικών πανεπιστημίων.

Αικατερίνη Μουρατίδου

Καθηγήτρια ΑΠΘ

Είναι Καθηγήτρια «Παιδαγωγικής της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού» στο ΤΕΦΑΑ-Σερρών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ και διδάκτορας από το Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο Κολωνίας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα γνωστικά πεδία της Αθλητικής Παιδαγωγικής και της Εξελικτικής Ψυχολογίας (με έμφαση στην υποστήριξη της ηθικής-κοινωνικής ικανότητας και της Ολυμπιακής Παιδείας).

Έχει δημοσιεύσει/ανακοινώσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα και έγκριτα διεθνή επιστημονικά έντυπα και συνέδρια, αντίστοιχα. Στα πορίσματα των εργασιών αυτών αναφέρεται εκτενώς η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Ως διδάσκουσα έχει πολυετή εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ελληνικών/ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ή/και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ήταν/είναι μέλος σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα και κριτής επιστημονικών εργασιών σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Τέλος, διετέλεσε/διατελεί συντονίστρια σημαντικών επιτροπών και επιστημονικών εταιρειών εντός του Πανεπιστημίου, ενώ στο διάστημα 1-12-2017 ως 31-8-2020 υπηρέτησε το ΤΕΦΑΑ Σερρών ως Πρόεδρος.

Θωμάς Μεταξάς

Καθηγητής ΑΠΘ

Είναι Καθηγητής Εργομετρίας – Ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανθρώπινης Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ και Αναπληρωτής Διευθυντής του ΠΜΣ ‘Ανθρώπινη Απόδοση’. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτορας του ΔΠΜΣ ‘Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία’ των ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, ΔΠΘ και ΠΘ. Είναι στο ΑΠΘ από το 1990 και έχει εργαστεί σε διάφορες διοικητικές θέσεις στο Ίδρυμα και από το 2006 είναι μέλος ΔΕΠ ακολουθώντας όλες τις βαθμίδες εξέλιξης έως και τη βαθμίδα του καθηγητή από το 2020.

Έχει διατελέσει Διευθυντής του Τομέα Ανθρώπινης Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ (2019-2021) και Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟ (2017-2021). Για παραπάνω από εικοσιπέντε χρόνια υπήρξε προπονητής ποδοσφαίρου σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο, ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές ηλικίες με την κατάκτηση πολλών πανελληνίων πρωταθλημάτων. Είναι μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας και Προστασίας του ΑΠΘ, ενώ συμμετέχει σε διαρκείς επιτροπές του Ιδρύματος για την εύρυθμη λειτουργία του. Συμμετείχε στη διοργάνωση πολλών ημερίδων, συμποσίων, συνεδρίων και εκδηλώσεων στο Τμήμα, καθώς και δράσεων στο ΑΠΘ. Έχει διδάξει σε πολλά ΠΜΣ μεγάλο αριθμό μαθημάτων και γνωστικών αντικείμενων που σχετίζονται άμεσα με την ερευνητική του δραστηριότητα.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάλυση της αθλητικής απόδοσης, και ιδιαίτερα της ποδοσφαιρικής, με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και μεθόδων στο εργαστήριο και το πεδίο, καθώς και την ανάλυση του μυϊκού ιστού σε αθλητές διαφόρων αγωνισμάτων. Έχει επιμεληθεί τη συγγραφή 5 επιστημονικών βιβλίων και 95 μελέτες, σε (72) διεθνή και (23) σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με το δημοσιευμένο του έργο να έχει λάβει σημαντική διεθνή αναγνώριση.

Είναι κριτής σε περισσότερα από 30 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διοργανώσει και πραγματοποιήσει 2 προγράμματα επιμόρφωσης του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΑΠΘ με τεράστια επιτυχία (13 και 2 κύκλους, αντίστοιχα), προγράμματα που συνδέονται άμεσα με την εξελισσόμενη ποδοσφαιρική αγορά εργασίας, ενώ συμμετέχει και σε ένα ακόμα με ουσιαστική συμβολή στην πραγματοποίησή του (4 κύκλοι). Επιπλέον, έχει δημιουργήσει και υλοποιήσει στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΠΟ (2017-2021), πολλά εξειδικευμένα προγράμματα με στόχο την προσέλκυση στο άθλημα του ποδοσφαίρου αγοριών και κοριτσιών, αλλά και σχολικά προγράμματα σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο.

Έχει δώσει διαλέξεις σε πλήθος διεθνών και ελληνικών επιστημονικών συνεδρίων. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (UEFA/ΕΠΟ).

Ειρήνη Κοΐδου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ

H κ. Κοΐδου Ειρήνη είναι Αν. καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ Θεσσαλονίκης, με γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική της Φυσικής Αγωγής με συνάφεια τη διατροφική αγωγή των ασκουμένων». Είναι απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη διατροφική αγωγή και τη διατροφή των ασκούμενων σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς μαθήματα σχετικά με την υγεία, την άσκηση και τη Διατροφή σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε διατμηματικά προγράμματα σπουδών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Διδακτική της διατροφικής συμπεριφοράς τη διατροφή και την άσκηση.Έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών, που αφορούσαν κυρίως θέματα διατροφικών διαταραχών σε αθλητές και ασκούμενους και θέματα στάσεων στη φυσική αγωγή. Επίσης, έχει συμμετοχή σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση και τη φυσική αγωγή. Η κ. Κοΐδου είναι μέλος επιστημονικών εταιριών και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.

Επίσης, έχει ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα και έχει επιμεληθεί και προσαρμόσει στον ελληνικό τρόπο διατροφής την Ελληνική έκδοση του βιβλίου: American Dietetic Association, Complete Food and Nutrition Guide, revised and updated 4th edition (2014). Επίσης έχει επιμεληθεί κεφάλαια βιβλίων (όπως Harpers’s εικονογραφημένη Βιολογική Χημεία. Επιμέλεια του κεφαλαίου Λιποπρωτεϊνες, Holden K. (2006). Τον οδηγό διατροφής για τη Νόσο του Πάρκινσον: η διατροφή είναι σημαντική (National Parkinson Foundation) και συμμετάσχει στην συγγραφή κεφαλαίων στα βιβλία «Διατροφή και ποιότητα Ζωής» Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση Εκπαιδευτικών σε θέματα Διατροφής, Ποιότητας Ζωής και Άσκησης ένας Οδηγός διατροφής για μαθητές, όπως και Laterality explored: Atypical hemispheric dominance in down syndrome.

Νικόλαος Τσιγγίλης

Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας με γνωστικό αντικείμενο Μεθοδολογία και Ψυχομετρία Κοινωνικών Επιστημών. Κατέχει πτυχίο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία, και δύο διδακτορικούς τίτλους σπουδών, από την Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού, στην Σόφια της Βουλγαρίας και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε διάφορα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, τα μαθήματα της μεθοδολογίας της έρευνας, ανάλυσης ποσοτικών δεδομένων και ανώτερη στατιστική για υποψήφιους διδάκτορες.

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εμφανίζεται σε πάνω από 100 ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από ζητήματα που αφορούν τη μεθοδολογία της έρευνας στο χώρο των κοινωνικών επιστημών, την ανάπτυξη και προσαρμογή δοκιμασιών και κλιμάκων μέτρησης καθώς και την εφαρμογή προηγμένων στατιστικών τεχνικών. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε αρκετά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, ως υπεύθυνος του σχεδιασμού και υλοποίησης της έρευνας, της ανάλυσης των εμπειρικών δεδομένων και της σύνταξης και υποβολής των παραδοτέων και των δημοσιεύσεων.

Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΑΠΘ

Είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και υπεύθυνος υποστήριξης του Εργαστήριου Κινητικής Συμπεριφοράς και Προσαρμοσμένης Φυσικής Δραστηριότητας στο αντίστοιχο Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως μόνιμος εκπαιδευτικός (ΚΦΑ) υπηρέτησε στη Δ/θμια εκπαίδευση για 18 έτη. Ως προπονητής Πετοσφαίρισης για πολλά χρόνια εργάστηκε σε πολλούς συλλόγους σε όλα τα επίπεδα και τις ηλιακές ομάδες αθλητών και αθλητριών αλλά και στην Εθνική Ομάδα Πετοσφαίρισης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα γνωστικά πεδία της κινητικής συμπεριφοράς, της μέτρησης και αξιολόγησης κινητικών δεξιοτήτων, των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Έχει δημοσιεύσει/ανακοινώσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα και έγκριτα διεθνή επιστημονικά έντυπα, συνέδρια, και σεμινάρια προπονητών, αντίστοιχα. Συμμετείχε σε ερευνητικές ομάδες που χρηματοδοτήθηκαν ως ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα.

Διατελεί μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και ενώσεων προπονητών, κριτής ξενόγλωσσων διεθνών επιστημονικών περιοδικών και διδάσκων προπτυχιακών, μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών της ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

Θωμάς Νικοδέλης

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΑΠΘ

Είναι ΕΔΙΠ στο Εργαστήριο Βιοκινητικής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα τα τελευταία χρόνια εστιάζονται στην ανάλυσης της αθλητικής κίνησης μέσω μεγάλων χρονοσειρών και πολυμεταβλητών αναλύσεων καθώς και της κλινικής Εμβιομηχανικής

Έχει δημοσιεύσει/ανακοινώσει επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα και έγκριτα διεθνή επιστημονικά έντυπα και συνέδρια, αντίστοιχα.

Διδάσκει μια σειρά εργαστηριακών μαθημάτων που αφορούν τις μεθοδολογίες καταγραφής και ανάλυσης της κίνησης.

Θεόδωρος Καννάς

Διδάκτορας ΑΠΘ

Ο Θεόδωρος Καννάς έλαβε το πτυχίο του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στο ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ το 2001.

Το 2004 τελείωσε το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Ανθρώπινης Απόδοσης και Υγείας με κατεύθυνση την προπονητική αθλημάτων.

Το Μάιο του 2012, αναγορεύτηκε διδάκτορας στη Φυσική Αγωγή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΦΑΑ Σερρών με τίτλο «Κινησιολογία». Ολοκλήρωσε τη μετα-διδακτορική του έρευνα με τίτλο «Οι επιπτώσεις της εξειδικευμένης προπόνησης στα εμβιομηχανικά χαρακτηριστικά των κάτω άκρων» το 2015, με υποτροφία (ΑΡΙΣΤΕΙΑ) από την επιτροπή ερευνών του ΑΠΘ.

Τον Ιούνιο του 2023, ολοκλήρωσε το 2ο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με τίτλο «Προπόνηση και Πρόληψη Τραυματισμών στο Ποδόσφαιρο». Συνεργάζεται με το ΤΕΦΑΑ Σερρών διδάσκοντας κλασικό αθλητισμό, ενώ συμμετέχει σε αρκετές διαλέξεις στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Κινησιολογία» του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Από το 2001 και έπειτα, έχει διατελέσει προπονητής κλασικού αθλητισμού, ενώ έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες ως υπεύθυνος φυσικής κατάστασης. Είναι συγγραφέας αρκετών πρωτότυπων δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και έχει παραστεί ως ομιλητής σε αρκετά εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Μαρία Ανυφαντή

Διδάκτορας ΑΠΘ

Είμαι ιδιώτης καρδιολόγος και επιστημονική συνεργάτρια του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ από το 2006-7 έως σήμερα.

Έχω διδάξει τα μαθήματα «Αθλητική Καρδιολογία», «Εφαρμοσμένη Αθλητιατρική» και «Διαταραχές υγείας αθλητών και πρώτες βοήθειες» στο χειμερινό και εαρινό εξάμηνο του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ στα πλαίσια του προγράμματος «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022.

Έχω επίσης εμπειρία διδασκαλίας και εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών στα πλαίσια του προγράμματος : “Πρώτες βοήθειες στους αθλητικούς χώρους” που χρηματοδοτείται από ιδιώτες.

Έχω συμμετοχή στην συγγραφή και δημοσίευση αρκετών ξένων επιστημονικών εργασιών καθώς και συμμετοχή σε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα (Ε.Λ.Κ.Ε. Α.Π.Θ.) το 2019-2021 και σε ερευνητικό πρόγραμμα (ΕΛΚΕ ΑΠΘ) το 2022-2023.

Νικόλαος Τσορλάκης

Διδάκτορας ΑΠΘ

  • Πτυχίο Τ.Ε.Φ.Α.Α./Α.Π.Θ. (1988). Ειδικότητα: Χειμερινά Αθλήματα. Κατεύθυνση: Ειδική Αγωγή.
  • Πτυχίο Φυσικοθεραπείας /Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (1993).
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης («Άσκηση και Υγεία»), Τ.Ε.Φ.Α.Α./Α.Π.Θ. (2001).
  • Διδακτορικό Δίπλωμα («Φυσική Δραστηριότητα & Ποιότητα Ζωής»), Τ.Ε.Φ.Α.Α./Α.Π.Θ. (2019).
  • Μεταπτυχιακή εξειδίκευση ως Φυσικοθεραπευτής σε μεθόδους-τεχνικές για αποκατάσταση μυοσκελετικών, νευρολογικών παθήσεων & νευροαναπτυξιολογικών διαταραχών.
  • Συμμετοχή ως ομιλητής σε πολυθεματικά συνέδρια & επιμορφωτικά σεμινάρια σε Φυσικοθεραπεία & Φυσική Αγωγή.
  • Συγγραφικό επιστημονικό έργο με δημοσιευμένα άρθρα & κεφάλαια σε έγκυρα ελληνόγλωσσα/ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά & βιβλία.
  • Επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Κινητικής Συμπεριφοράς & Προσαρμοσμένης Φυσικής Δραστηριότητας, Τ.Ε.Φ.Α.Α./Α.Π.Θ.
  • Διδάσκων στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
  • Πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία ως:
    • Φυσικοθεραπευτής σε Ειδικά Κέντρα Αποκατάστασης, Υδροθεραπευτήρια, Συλλόγους, ΚΑΠΗ, για αποκατάσταση νευρολογικών, μυοσκελετικών παθήσεων & τραυματισμών.
    • Γυμναστής στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού Γ.Γ.Α. για ΑΜΕΑ, σε Κολυμβητήρια, Ειδικά Σχολεία & Ειδικές Θεραπευτικές Μονάδες.
    • Προπονητής χιονοδρομίας-αλπικού σκι σε Συλλόγους & Εταιρείες χειμερινών προγραμμάτων χιονοδρομίας & αναψυχής.

Παναγιώτα Μπαλάσκα

Διδάκτορας ΑΠΘ

Είναι κάτοχος Διδακτορικού στη Διοίκηση Αθλητισμού και Υπηρεσιών Αναψυχής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2013), Μεταδιδακτορικού (2015) στον Αθλητικό Τουρισμό και τη Διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων και Μεταπτυχιακού (2007) στη Διοίκηση Αθλητισμού. Είναι μέλος ΣΕΠ στο ΕΑΠ από το 2018 και μέλος του Εργαστηρίου “Διοίκηση Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής” του ΑΠΘ. Είναι εισηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από το 2019. Προϊσταμένη στο Τμήμα Διαχείρισης Αθλητικών Χώρων του Δήμου Κορδελιού-Εύοσμου, υπεύθυνη σχεδιασμού λειτουργίας του τμήματος, των διοργανώσεων και διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει κεφάλαια σε 4 ξενόγλωσσα και σε 3 Ελληνικά βιβλία και έχει πάνω από 60 παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα συνέδρια.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διοίκηση του αθλητισμού, στον αθλητικό τουρισμό και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στην οργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων και στην αξιολόγηση της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών αναψυχής, αθλητισμού και τουρισμού.

Αποστολία Ντοβόλη

Διδάκτορας ΑΠΘ

Είναι διδάσκουσα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), σε μαθήματα συναφή με τη διοίκηση αθλητισμού όπως «Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Αναψυχής και Αθλητικού Τουρισμού» και Lecturer στο Frederick University, της σχολής “School of Education and Social Sciences”, του Τμήματος “BSc Physical Education and Sport Sciences”, διδάσκουσα στα μαθήματα «Sport Management», «Organization and Management in Sport Academies and Clubs», «Organization of Recreation and Sport Tourism Programs» & «Psychosociology of Recreation and Sport Tourism».

Η Δρ. Ντοβόλη είναι διδάσκουσα, επίσης, σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Α.Π.Θ., του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης, και του Solent University, σε μαθήματα σχετικά με τη «Διακυβέρνηση Αθλητικών Οργανισμών», το «Αθλητικό Μάρκετινγκ» και «Μεθόδων Έρευνας και Ανάλυσης Δεδομένων». Είναι επίσης, Επιστημονική Συνεργάτιδα-Ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα στο Εργαστήριο «Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Α.Π.Θ.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών, στο Αθλητικό Μάρκετινγκ και τις Αθλητικές Χορηγίες, καθώς επίσης, και στην διερεύνηση των στοιχείων της Καταναλωτικής Συμπεριφοράς στον αθλητισμό.

Στυλιανός Κιλιακώβου

Νομικός

Είναι Δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προήχθη σε Δικηγόρο στον Άρειο Πάγο το έτος 2004. Δραστηριοποιείται στους τομείς του Διοικητικού και Εργατικού Δικαίου καθώς και με το Δίκαιο Ελεύθερου και Αθέμιτου Ανταγωνισμού σχετικά με την διακίνηση φαρμάκων/παραφαρμάκων, εκπροσωπώντας φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Συμμετείχε σε σεμινάρια του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου, Επιθεώρησης Πολιτικής Δικονομίας, Αθλητικού/Εργατικού Δικαίου και Διαμεσολάβησης. Δίδαξε Αθλητικό Δίκαιο σε σεμινάρια σχολής προπονητών.